Assalammualaikum. need more readers and feedback than followers. big hugs :'> Let's Follow my world | back to Dashboard
MNI's WWW

 Sweet Readers


"Where we love is home, home that our feet may leave, but not our hearts." Love has features which pierce all hearts, he wears a bandage which conceals the faults of those beloved. He has wings, he comes quickly and flies away the same.

There is no pain equal to that which two lovers can inflict on one another. This should be made clear to all who contemplate such a union. The avoidance of this pain is the beginning of wisdom, for it is strong enough to contaminate the rest of our lives.

Fruit basket

Mort Itachi <3

LEE MIN HOO -BOF- <3

LEE MIN HOO <3
Credit



Template : Qistina Re
others : una & Athirah
Best view : Google Chrome



Cerita sem5 : al-kisah digital photography
Monday, December 26, 2011 | 8:38 AM | 0 comments
assalammualaikum..hai hi...
Al-kisah tentang sem 5 di tahun nih.. digital photography nih salah satu subjek yg MNI wajib ambil.. benda yang kena ada untuk subjek nih, digital camera la kan!!!
-,- kepada yg tak tahu, digital camera tuh org sekarang panggil DSLR. haha :p banyak jenama, tp MNI prefer kepada canon la ye. Nikon mahal.hehe.. Apa pa pun, kepada yang baru nak berjinak-jinak dengan bidang nih, korang pikir 2, 3 kali dulu, nak beli camera, beli yg second hand je.ok?haha ehhh jap intro je ni................hehe.. sebenarnya MNI nak cerita betapa penat nyer jadi photographer nih la kan. MNI tak suka sangat bidang photographer nih. sebab MNI nih malas. Malas nak amik gambar.lalalala. Ye la, nak jadi photographer nih kena ada minat,bukan minat je, tapi kena kreatif jugak..errrr.. oke dah habis dah cite pasal introduction...
Ok, cerita masa mula-mula MNI masuk kelas photog ni, MNI rasa macam teruja gila, yela nak belajar benda baru mestilah teruja..budak baru nak up memang cengitu -,- MNI rajin datang kelas, sebab duit weyhh.. aku bayar mahal tak datang memang bodoh!! opss.. start first kelas ok lg, second kelas pun ok.. start minggu ketiga, perghh assignment bertubi-tubi pulak datang. Dalam hati cakap tak pe, assignment nak panas kan badan je nih. kan, assignment dia kena cari human interest dan sebagainya. start time tuh barulah tau human interest tuh apa benda. dulu tak tau, buta ilmu..heheh. panas-panas pun redah lah, nak belajar punya pasal. ok assignment siap. Nak hantar nih.. last2 lecturer cakap "nih bukan assignment ye, nih exercise jerrrr!!". hampeh gila rasanyer....... lepas tuh, dapat tugasan baru.haa yg nih baru betul, ada 7 assignment yang dikehendakai. kami disuruh pergi buat trip satu kelas la nak buat assignment kononnya. Seronok la jugak kan ada trip, baru rasa macam budak 'U'.. haha tapi ya Allah mahal bebenor ongkosnya! lol.. kitoorang kena bayar rm15o satu kepala la.. so, pergilah kami trip beramai-ramai selama 2 hari satu malam.. waaaaa dalam bayangan best gila trip nih nanti, walaubagaimanapun, apa yang kita bayangkan selalu lain yang jadi.. kan lumrah letuh..huhu. balik je kolej, kami kononnya harap assignment kami lecturer proceed,lepas tuh happy go lucky! malangnya, gambar aku 5keping je proceed, yang lagi 200 pieces rebus dalam periuk!!! -,- lepas tuh minum air tuh. agak sia-sia lah jugak usaha. dari first pegang camera memang dah tak minat, sebab tuh la susah.. haaa. nak siapkan 6 assignment jugak, MNI pergi Melaka,Terengganu,Putrajaya,Dataran Merdeka, last sekali, Taman Tasik Titiwangsa. perghhh apa-apa pun usaha MNI tak sia-sia lah. Masa last day untuk buat final project tuh MNI buat all out.tak kesah dah apa pe pun.janji siap. Alhamdulillah settle beb.. :) dapat model cantik lagi, MNI upah make up sekali. pastuh ada 2org photographer baik hati datang tolong lagi.hehe.cantik la gambar MNI :D
Pasal duit pulak.. rasanya beratus-ratus lah habis untuk subjek nih sahaja. Last assigmnent pun banyak jugak keluar duit. malas nak kira sebab tahu memang sangat banyak. Alhamdulillah ada family yang membantu..
Nak tunggu exhibition je nih.tak sabar.. januari 2012. nanti MNI update. dikesempatan nih, MNI nak berterima kasih la.. kepada family. kepada kawan-kawan, Didi,Byla,Eety,Dyla,Ifa..dan sewaktu dengannya... thank you so much. kalau tak ada korang tak siap la assignment MNI. :p bawah nih gambar antara assignment MNI la..


nak bagi nasihat boleh?hehe : kepada yg nak ambil subjek nih,kalau terbaca blog MNI, pikir la dua tiga kali, berkali-kali lagi bagus, sebab subjek nih, banyak pakai duit.. banyak sangat sangat sangattttt!!! haaaa. masa pun terhad.. jadi jangan jadi macam MNI nak menyesal susah. makin hari makin tua. -,- lagi satu, peluang pekerjaan sangatlah TERHAD!! jadi, ,melentur buluh biarlah dari rebungnya.sekian terima kasih.... =='